mandag den 22. marts 2010

Gennem en snavset busrude...

Eva:
Endnu en weekend er ovre... Denne her blev brugt på ungdoms-ledertræning i Ramallah og Øst Jerusalem (og fejring af Peders fødselsdag søndag eftermiddag/ aften). Det var fedt endelig at møde de folk, som egentlig er en af hovedårsagerne til, at vi er her!
Vi tog mod Ramallah fredag eftermiddag. I Jerusalem var der meget trafik, men endelig nåede vi frem til check pointet, hvor vi fik at vide, at bussen ikke ville køre længere, da der var kampe mellem Palestinensere og det israelske politi på den anden side af check pointet. Efter en del parlamenteren fik nogle af de andre passagerer dog overtalt chaufføren til at fortsætte. Lidt spændte kørte vi videre. Vi så meget politi og endnu flere pressefolk(i skudsikre veste, stående imellem politi og demonstranter for at få de bedste shots... ) Heldigvis havde de valgt kun at slås i den ene vejbane, så vi kunne køre forbi i den anden.
Det gav en smule hjertebanken, men på den anden side virkede det helt surrealistisk. Unge drenge, som kastede med sten mod politiet og verdenspressen i første række.
Det var interessant at befinde sig midt i kampene, på en helt ufarlig måde. Vi fik også et indblik i hvordan journalisterne og fotograferne får urolighederne hernede til at se så voldsomme ud. Der var ca. 80 demonstranter(hvoraf 25 kastede med sten, resten kiggede mest bare på) og 50 betjente. Det virkede forholdsvist ufarligt og jeg tror det var en god måde at opleve uroligheder på... Gennem en snavset busrude...

1 kommentar:

  1. hehe tak for skildringen a jeres oplevelser.. hvis jeg skal være helt ærlig, så lyder det en lille smule vildt, at i er drøner gennem et mini oprør, der bl.a. har budt på vrede og flyvende sten.. jeg er glad for, at i sad sikkert inde i en bus. jeg håber, at i, samtidig med at føle jer en lille smule udsat, nyder den mulighed, som i bestiger i øjeblikket. hvor er det nice for jer, at i kommer om bag scenetæppet og ser den usminkede virkelig, som tv ikke gengiver, men tværtimod maskerer bag kryptiske kamerabevægelser..

    glæder mig til a høre mere - o pas nu på jer selv :)

    SvarSlet