tirsdag den 18. maj 2010

Arbejdet skrider fremad

Jonathan:

Hej blog

Vi er nu snart halvvejs med vores tid her i Israel og har både haft mulighed for oplevelser med de andre danskere hernede, har været på ørkentur, har lært en hel del mere om kompleksiteten i det her land og føler, at vi er blevet meget beriget af det hele.

Den største udfordring for os har klart handlet om vores arbejde. Vi har mærket, hvordan forskellige forventninger kan skabe misforståelser og hvordan disse misforståelser kan skabe problemer i forhold til hinanden på et kontor. Vi har dog også oplevet, hvordan der kan arbejdes med dette, så det ikke bliver det, der styrer vores hverdag.

Som tidligere nævnt handler et af de projekter, som vi arbejder med, om at få lavet nogle spændende events for teenagere i Betlehem. Vi har en komite med ungdomsledere fra ungdomsledertræningen til at stå for at arrangere disse events. Det har været et rigtig spændende projekt, som dog er kommet i gang noget sent. Det har betydet, at der er blevet arbejdet effektivt mod at få lavet 5 events for teenagerne.

Eventsene har til hensigt at give teenagerne en bredere og bedre forståelse af det samfund, de lever i og de muligheder, der har her. Det første event er et outreach program, hvor vi har fået lov til at besøge et projekt i Betlehem, som arbejder med handikappede. Det er meningen, at vi så først har en lektion for at fortælle om vigtigheden af socialt arbejde i et samfund. Derefter tager vi ud på projektet, hvor teenagerne skal interagere med de handikappede. Et rigtigt spændende projekt.

De næste projekter skal i nok få mere at vide om, så følg med her på blokken for flere reportager herfra.

over and out.

1 kommentar:

  1. nej, hvor er det fedt, a i laver events o projekter for teenagere! det er en herlig gruppe a arbejde med (synes jeg os).

    jeg ved ikke, om kalmergadeprojektet (udsprunget fra christianskirken) er nået jeres frekvens? men det regner jeg med, i er gode til a holde kontakten til os herhjemme. i kan tjekke lokalavisen ud engang, det tager kun et sekund:
    http://www.e-pages.dk/aarhus_nord/82/20.
    alle kirkens aktiviteter o folk rykkede ud i kalmerkvarteret for a agere synlig o åbenhjertet kirke ude blandt folk, som umiddelbart ikke kommer ind i kirkerummet, mens kirken blev renoveret indvendigt. der var talrige events bl.a. bango, gratis grill hver aften, rundstykkeparty, krea, gospel, ... - jeg stod bl.a. for a koordinere cafe o fest for de unge.. onsdagen blev ikke helt som forventet med en masse unge a lege med, tilgengæld fik vores fangarme fat i folk fra forskellige aldersgrupper - lige fra 5-årige med strittende fletninger, til kroketbesatte unge drenge til najafklædte kvinder, der tyrede rundt med kongespil.. lørdag aften var der knald på, da mange håndfulde teens ankom til beboerhuset o fyrede den a! med leg (tip en 13, en evindelig succes! m.m.) som indbefattede råben o skrigen o senere popcorngufning o uno o dans o ...

    jeg håber, a jeg kommer til a se nogle a de unge igen - måske de kan lokkes med til et event en anden gang, hvis der er lokkemad? ;)

    SvarSlet