torsdag den 27. maj 2010

Kærsteweekend ved det Døde Hav!

Eva:

Så kom vi endelig afsted! Efter snart 3 mdr. her i Israel var det ved at være tid til at få afprøvet om man flyder så godt i det vand, som alle siger...

Fredag eftermiddag pakkede jeg bilen, Jonathan vidste ikke, hvad vi skulle, og turen gik gennem Jerusalem. Da vi drejede fra mod Ma'ale Adumim havde han dog gættet sig frem til, at vi nok skulle til det døde hav...

Vi kørte med Dirch Passer på cd og Click mix! Det var fantastisk dejligt...
Da det blev aftensmadstid kørte vi op ad en ret stejl bjergvej for at få lidt udsigt og sol til vores medbragte pastasalat... Det var skønt at sidde i solnedgangen og se ud over det døde hav mens vi spiste vores mad og hyggede.

Bagefter kørte vi videre, først forbi Ein Gedi(som Jonathan ellers havde gættet på som destination), senere forbi div. kibbutzer og til sidst nåede vi til Masada.
Vi ankom til hostellet og resten af aftenen blev brugt på lige at tjekke stedet ud, læse op på hvad man skal se på Masada, Jonathan nød at have et TV for en enkelt dag og så blev lyset ellers slukket tidligt, for vækkeuret var stillet til kl. 4.40!

Efter 40 minutters gåtur op ad bjerget stod solen op og kort efter nåede vi toppen! Her var det tid til saftevand og kiks før vi skulle udforske det imponerende bygningsværk.
Masada er fantastisk og vi glæder os allerede til at skulle se det igen til sommer sammen med vores forældre.
Efter at have set de vigtigste/største ruiner på toppen begyndte vi at gå ned igen, vores maver kaldte på morgenmad.
Efter morgenmaden hoppede vi en tur i poolen! Og så stod den ellers på et par timers afslapning foran fjernsynet før vi skulle tjekke ud.
Da vi endelig fik taget os sammen til at bevæge os ud i bilen for at køre videre, var det næsten blevet frokosttid. Vi kørte derfor til Ein Bokek for at spise. Derefter kørte vi igen nordpå til Mineral Beach.
Her brugte vi et par timer på at flyde rundt i dødehavet og i deres sulfurpool - man kan virkelig flyde uden at skulle anstrenge sig det mindste! Det var super cool!
Da vi syntes, vi havde fået nok, kørte vi tilbage til Jerusalem, hvor vi sluttede af med lækker italiensk mad.


1 kommentar:

  1. HÅ!, hvor lyder det bare som en dejlig tur.. mm masesr a hygge o romantik :) o oplevelser i ukendte kanter a landet..
    jeg begynder a blive mere o mere hooked på, på et eller andet tidspunkt a flyve i samme retning som i to some time..
    ?
    men lige nu går jeg bare o glæder mig til a skulle til spanien for første gang in my life om to ugers tid sammen med dorte roomie o sarah (som er en a dortes gode venner, som jeg holdt nytårsaften sammen med - o vupti, så er hun kommet i vennekredsen!). de er simpelthed så dejlige begge to, o jeg tror, a det bliver en fest uden lige, når vi drager afsted..

    kys herfra!

    SvarSlet