mandag den 28. juni 2010

At tage ansvar i samfundet

Det var målet for dagens event for teenagere i Betlehem d. 18. juni 2010

Ca. 35 teens og en god håndfuld ledere var fredag på den første af i alt 5 projektdage med Musalahas committee i Betlehem. Temaet var at skabe større awareness om samfundet og at vise de unge hvordan de kan gøre en forskel i nogle menneskers liv uden at det kræver ret meget af dem.
Vi begyndte dagen med at få alle udstyret med T-shirt og kasket, så vi kan kende hinanden, derefter gik turen i bus til Tent of nations hvor der først blev leget menneskebanko og bagefter underviste Ziyad om menneskers behov, specielt udfra et syn på at handikappede også har forskellige behov, som skal mødes for at de kan udvikle sig som mennesker.
Efter frokost gik turen videre til Bet le Koch og Yemima hvor en klovn kom og lærte de unge et par sjove tricks, så de derefter kunne hygge sig og have det sjovt med de handikappede.

Mange af deltagerne i projektet var tydeligt berørt af det, de oplevede. Flere af dem græd og havde ikke lyst til at være sammen med de handikappede. Teenagere på Vestbredden oplever ikke handikappede i deres hverdag, de er 'gemt væk' på institutioner og kommer meget sjældent ud og er sammen med andre mennesker.

Men som en af vores piger formulerede det "development means improvement", så tror jeg, at det var rigtig sundt for de unge af få den oplevelse med på vejen.

Det var en rigtig spændende dag, og selvom komitteen ikke er 100% tilfredse med eventet, så vil jeg gerne gi dem et skulderklap og sige: Godt gået!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar