tirsdag den 27. april 2010

Ungdomsledertræning


Ungdomsledertræning, Øst Jerusalem, lørdag d. 24. april 2010

Underviser: Pierre Tannous, lærer ved Bible College i Galilæa

Deltagere: 10 unge palæstinensere, nogle med muslimsk baggrund
Tema: Bibelske principper for forsoning

De begynder mødet med at spise sammen, pitabrød med hummus, salami og selvfølgelig pickles, der blir snakket med mad i munden, fællesskab og sjov er i centrum. Det er en meget livlig og snakkesalig gruppe. 

Efter ca. 25 minutters snak og hygge kalder lederen Samaan til orden. Lynhurtigt og meget effektivt blir der ryddet op og stillet stole frem. Så snart kredsen er sluttet, begynder lovsangen, som selvfølgelig foregår på arabisk. 

Pierres undervisning blir hurtigt meget interaktiv, han uddeler bibelpassager og spørgsmål, som skal diskuteres i små grupper.
Teksterne i fokus er 1 Joh 4:7-21, Ef 2:11-22 og 2. kor 5:17-6:2. Alle deltager meget aktivt og stiller gode spørgsmål. Det er utroligt spændende at høre deres tanker om forsoning udfra Bibelteksterne. 

Her er et par stikord til hvad vi snakkede om:
Ef. 2:11-22: Enhed i Kristus - indbyrdes kærlighed i kirken. Forsoning med Gud. Fred i Kristus. Jesus er forsoneren, som Kristi legeme, hænder og fødder på jorden er vi allerede 1, vi skal derfor arbejde for enhed. 2 grupper, det kan være svært ikke at fokusere på forskellene. Kald til forsoning.

2. kor. 5:17-6:2: Vi er ændrede fordi vi er i Kristus. Kristus er Hellig og ren, og det er derfor Han kan stå mellem Gud og mennesker. Genfødsel. Tilgivelse.
1 Joh 4:7-21: Broderkærlighed. Vi lever i lyset, hvis vi elsker andre. Gud er kærlighed, vi er skabt i Guds billede, vi har behov for kærlighed. Forsoning har behov for et praktisk udtryk, vi kan ikke elske vores fjender, hvis vi ligger i splid med vores egen familie. Korset er ikke kun et symbol, men også en handling.


Jeg håber det giver jer et lille indblik i vores arbejde.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar